gototopgototop

Mit tehet a vízkő ellen?

Csöpögő vízcsap, elromlott mosógép, kiszáradt bőr, foltos zuhanykabin, foltos edények mosogatás után, növekvő gáz- és villanyszámla, nehezen tisztítható szaniterek.

vízköves korrodált vízvezetékek A háztartásokban előforduló vízzel kapcsolatos problémák túlnyomó részét az évek során lerakódott vízkő okozza.
Ha Önnek is ismerős a vízkő ellen folytatott reménytelennek tűnő küzdelem... Ha szeretné a vízkőoldó és vízlágyító szerekre költött pénz és takarításra elvesztegetett ideje nagy részét hasznosabb dolgokra fordítani...
Ismerje meg az ellenséget ahelyett, hogy feleslegesen harcol vele! Van bevált megoldás, szabaduljon meg a vízkőtől véglegesen!
 

Minőségi vízlágyító berendezések közvetlenül a gyártótól

Amit a vízkőről tudni érdemes

Milyen problémákat okoz a vízkő?

 • így károsítja a mosógépek fűtőszálait a kemény vízből kiváló vízkőA vízkőlerakódás akár 40%-os energiafelhasználás-növekedést eredményezhet a vízmelegítő berendezések (bojler, kombikazán, mosogatógép, mosógép, vízforraló) esetében.
 • A vízkőlerakódás roncsolja a mosó-, mosogatógépek, wc tartályok tömítéseit jelentősen csökkentve azok élettartamát.
 • A hagyományos és kerámiabetétes csaptelepek hibáinak (csepegés) nagy részét is a lerakódott vízkő okozza.
 • Kemény víz használata során 30%-al több mosó- és mosogatószer, lágyító adalék használata szükséges a lágy vízhez képest.
 • Kemény víz használata esetén rendszeresen kell nagyobb összegeket költenünk készülékeink (bojler, kazán) vízkőmentesítésére.
 • Csempéken, fugákon és egyéb felületeken lerakódott vízkő az esztétikai problémák mellett ideális környezetet biztosít a különböző baktériumok, gombák megtelepedéséhez.
 • A mosogatás, autó mosás során a kemény vízből kiváló vízkő foltok formájában jelenik meg (a gépi autómosók minden esetben lágyított vizet használnak ennek elkerülésére).

 

 

 

Mi a vízkő?

A több évtizeden keresztül folyamatosan lerakódó vízkő a vezeték keresztmetszetét is jelentősen csökkenthetiA vízkő a vízből kivált és lerakódott ásványi anyagok összessége.
A vezetékes víz különböző oldott ásványi anyagokat is tartalmaz. Leggyakrabban kalcium- és magnézium-karbonátokat. Ezeket a vízben található szén-dioxid a vízzel hidrogén-karbonátot alkotva tartja oldott állapotban:
 
CaCO3 + H2CO3 ↔ Ca(HCO3)2
 MgCO3 + H2CO3 ↔ Mg(HCO3)2
 

A vízben található szén-dioxid nyomáscsökkenés vagy hőmérséklet növekedés hatására elillan, a hidrogén-karbonátként oldatban tartott összetevők kiválnak, és vízkő lerakódás formájában jelennek meg.

Mit jelent a vízkeménység?

Az ivóvíz keménységét a benne oldott kalcium- és magnézium-ionok okozzák. Megkülönböztetünk állandó és változó (v. karbonát) keménységet. A változó keménységet a kalcium- és magnéziumionok azon mennyisége okozza, amely a vízben lévő hidrogénkarbonátok mennyiségével egyenértékű.

Az állandó keménységet a kalcium- és magnéziumionok egyéb anionokhoz (klorid, szulfát, nitrát, stb.) kötött része okozza. A változó és az állandó vízkeménység értéke együttesen adja az összkeménység értékét.

A felhasználás során valójában a változó keménység okozza a nagyobb problémát. A mész-szénsav egyensúly megbomlásakor, azaz a kalcium- és magnézium-hidrogénkarbonátok és a vízben oldott széndioxid egyensúlyi viszonyának változása esetén (pl. melegítés v. pH eltolódás hatására), bekövetkezik a vízkőkiválás.

Vízkeménység alatt általában az összes keménységet értjük. Ennek értékét keménységi fokokban adjuk meg. Többféle skála létezik, de többnyire a német keménységi skálát [nk°] használjuk. 1 német keménységi fokú az a víz, amelynek 1 literében 10 mg CaO-dal egyenértékű kalcium- és magnézium só van.

A víz keménység szerinti osztályozása:

nagyon lágy víz: 0-4 nk°
lágy víz: 4-8 nk°
közepesen kemény víz: 8-18 nk°
kemény víz: 18-30 nk°
nagyon kemény víz: 30 nk° felett
 
A természetben előforduló vizek mindegyike több-kevesebb oldott ásványi anyagot tartalmaz. Leglágyabb az esővíz: 0-5 nk°, a Duna kavicsteraszából származó budapesti víz közepes keménységű (kb. 10 nk°), a karsztvíz a legkeményebb: 18-30 nk°. A magyarországi főként kutakból nyert vezetékes víz jellemzően a kemény víz kategóriába sorolható.
Az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001.(X.25.) Korm. rendelet a vízkeménységet az indikátor paraméterek közé sorolja. Engedélyezett határértékek: minimum: 50 mg/L CaO (5 nk°) - maximum: 350 mg/L CaO (35 nk°)

A rendelet azért állapít meg alsó és felső határértéket is, mert tartós fogyasztás esetén a túl lágy- és a túl kemény víznek is lehetnek egészségkárosító hatásai. A keménységet okozó ionoknak nélkülözhetetlen szerepe van a sejtek ionháztartásában, ugyanakkor a túl kemény víz fogyasztása növeli az érelmeszesedés és a vesekőképződés kockázatát.

Hogyan mérhető a vízkeménység?

Aquarapid I összkeménység mérőkészlet a víz összes keménységének gyors költséghatékony meghatározásáhozA vízkeménység mérésének legegyszerűbb módja a kiskereskedelmi forgalomban kapható Összkeménység mérőkészlet használata. Amennyiben nem rendelkezik ilyennel, keressen fel minket személyesen, üzletünkben kollégáink ingyenesen elvégzik az ön által hozott vízminta vízkeménységének vizsgálatát.

Vízkeménység mértékegységeinek váltószámai

Definíció szerint a vízkeménység a vízben lévő oldott sókra vonatkozó adat (kalcium és magnézium karbonát. °nK = 0,357 mekv/l).

 

Mértékegység
mekv/l
°nk (°nK)
°e
°f (°tH)
mg/l CaCO3
gpg CaCO3
1 mekv/l
1.0000
2.8050
3.5100
5.0000
50.0000
2.9240
1 °nk (°nK)
0.3536
1.0000
1.2500
1.7800
17.8000
1.0420
1 °e
0.2852
0.8000
1.0000
1.4300
14.3000
0.8330
1 °f (°tH)
0.2000
0.5610
0.7020
1.0000
10.0000
0.5850
1 mg/l CaCO3
0.0200
0.0561
0.0702
0.1000
1.0000
0.0585
1 gpg CaCO3
0.3420
0.9593
1.2004
1.7100
17.1000
1.0000

 

 • 1 °nK (°nk) német keménység: 1 °nK=17,85 mg/l kalcium karbonáttal (CaCO3) vagy 1 °nK=10 mg/l kalciumoxiddal (CaO) egyenértékű (Ca és/vagy Mg) só van 1 liter vízben feloldva.
 • 1 mekv/l keménységű az a víz, melynek 1 literében 1 mekv, azaz 1 mg egyenértéksúlynyi keménységet okozó (Ca és/vagy Mg) só van feloldva.
 • 1 °e azaz 1 angol keménységi fok keménységű az a víz, melynek 0,8 literében 10 mg kalciumoxiddal (CaO) egyenértékű keménységet okozó (Ca és/vagy Mg) só van feloldva. (Másképp 1 angol keménységi fok (Clark°) keménységű az a víz, melynek 1 gallonjában (ti. Imp. Gallon UK. 4,546l) 1 grain azaz 0,0648 gramm CaCO3-tal egyenértékű keménységet okozó (Ca és/vagy Mg) só van feloldva.)
 • 1 °F (°tH): francia keménység, 1 °F=10mg/l kalcium karbonáttal (CaCO3) egyenértékű (Ca és/vagy Mg) só van 1 liter vízben feloldva.
 • 1 mg/l CaCO3 keménységű az a víz, melynek 1 literében 1 mg CaCO3-tal egyenértékű keménységet okozó (Ca és/vagy Mg) só van feloldva.
 • 1 GPG CaCO3: 1 grain/US gallon keménységű az a víz, melynek 1 US gallonjában (ti. US gallon, 3,785 liter) 1 grain azaz 0,0648 gramm CaCO3-tal egyenértékű keménységet okozó (Ca és/vagy Mg) só van feloldva. 1 GPG=17,136 mg/l kalcium karbonát (CaCO3).
 

Háztartási vízlágyítók

Miért az AquaMATIC vizlágyító berendezést válasszam?

 • AquaMATIC tipusú háztartási vízlágyító berendezésekMert 15 éve gyártjuk és forgalmazzuk az MSZ EN ISO 9001-2009 minőségirányítási rendszer követelményeinek megfelelően, így ön biztos lehet benne, hogy jó minőségű kiforrott terméket vásárol.
 • Mert a folyamatos termékfejlesztésnek, az EU/USA területén működő beszállítóinknak köszönhetően az AquaMATIC vízlágyító berendezések folyamatosan a legmagasabb technikai szinvonalat képviselik.
 • Mert az AquaMATIC berendezések optimális ár-értékaránya megkíméli önt a felesleges többletkiadásoktól.
 • Mert az AquaMATIC vízlágyítócsalád tagjait digitális vezérlőfejjel gyártjuk, így üzemeltetésük nem igényel speciális szaktudást.
 • Mert az AquaMATIC vízlágyító berendezések, kis helyigénye esztétikus megjelenéssel párosul.
 • Mert az AquaMATIC vízlágyító berendezések nyersvíz bekeverő szeleppel vannak ellátva, így emberi fogyasztásra alkalmas 5-7 német keménységi fokú lágy vizet szolgáltatnak.
 • Mert az AquaMATIC termékcsalád tagjaira 4 év teljeskörű garanciát biztosítunk.
 • Mert az értékesített AquaMATIC vízlágyító berendezések 98%-a több mint 6 év után is hibamentesen üzemel.
 • Mert az általunk gyártott és forgalmazott berendezésekhez teljeskörű szerviz hátteret és pótalkatrész ellátást biztosítunk a garanciaidőn túl is.
 • Mert megrendelését a legtöbb esetben átfutási idő nélkül raktárról teljesítjük.

Hogyan működik az AquaMATIC vízlágyító?

A vízlágyító berendezések ioncserélő gyantatöltete megköti a rajta átáramló víz keménységét okozó kalcium- és magnéziumion tartalmát, és az eltávolított ionok helyére keménységet nem okozó nátrium ionok kerülnek. A lágyított vízből így nem válik ki a vízkő. 80 °C feletti vízhőmérséklet esetén, a lágyított vízből is vállhat ki kis mennyiségű nátrium-karbonát, azonban ez a vízkővel ellentétben nem képez makacs lerakódást.

Az ioncserélő gyantatöltet a berendezés kapacításától függő mennyiségű lágyvíz előállítása után telítődik. A telítődött gyanta regenerálása nagy tisztaságú sótabletta segítségével történik (Nátrium-klorid). Az AquaMATIC vízlágyító berendezések szakaszos üzeműek, a regenerálás ideje alatt (alapértelmezés szerint éjjel) nem lágyítanak, ebben az időszakban a berendezés keményvizet szolgáltat.

A regenerálás automatikusan történik, ezért nem igényel állandó felügyeletet. Indítása történhet idő- vagy mennyiségvezérelten.

A vízlágyító berendezés működése során kerül-e vegyszer vagy idegen anyag az ivóvízbe?

Nem, a berendezés működése során csak ioncsere történik. A berendezés üzemeltetéséhez szükséges sótablettából előállított sóoldat az ioncserélő töltet regenerálása során a csatornába távozik.

Milyen területeken használható az AquaMATIC vízlágyító berendezés?

Bármely területen, ahol a cél lágyvíz biztosítása a vízkőképződés megelőzésére szakaszos üzemben 3000 l/h teljesítményig:

 • lakások, családi házak lágyvíz ellátása
 • masszázsmedencék, gőzkabinok lágyvíz ellátása
 • medencék pótvíz ellátása
 • panziók, éttermek lágyvíz ellátása
 • fogorvosi rendelők lágyvíz ellátása
 • kis lágyvíz igényű ipari technológiák

Hol tudom elhelyezni AquaMATIC vízlágyító berendezést?

Bármely száraz, fagymentes helyiségben, ahol rendelkezésre állnak a szükséges csatlakozási pontok (víz/villany/csatorna), melyekről lentebb talál információkat. Az ön kényelme érdekében javasoljuk, hogy a berendezés helyének kiválasztásánál tartsa szem előtt a könnyű megközelíthetőséget, mivel a berendezés üzemeltetéséhez szükséges sótablettát 25 kg kiszerelésű zsákokban forgalmazzuk.

Milyen költséggel jár az AquaMATIC vízlágyító berendezés beszerzése és üzemeltetése?

Az AquaMATIC termékcsalád kiskereskedelmi árairól webáruházunkban tájékozódhat. A berendezés bekötését saját maga is elvégezheti a mellékelt útmutató alapján, de javasoljuk, hogy azt szakképzett vízvezeték szerelővel végeztesse el.

A bekötés után a berendezés beüzemelését munkatársunk vagy szerződött partnerünk végzi el. Ennek költsége a berendezés telepítési helyétől függ. Részletes felvilágosításért keressen minket bizalommal.

A berendezés üzemeltetése során önnek csak az elfogyasztott tablettasó utánpótlásáról kell gondoskodnia, valamint célszerű félévente elvégezni az előszűrő tisztítását. A szükséges kiegészítők áráról webáruházunkban tájékozódhat.

Szükséges-e valamilyen kiegészítő a vízlágyító berendezés működéséhez?

A berendezés hosszútávú hibamentes működéséhez a kezelendő víz mechanikai előszűrésére van szükség. Nem szükséges külön szűrő vásárlása, ha már rendelkezik megfelelő (legalább 80 micron finomságú) szűrőberendezéssel. A megfelelő szűrőberendezés megléte a garancia feltétele.

Amennyiben a hálózati víznyomás (akár időszakosan is) 6 bar felett lehet, a berendezés csak nyomás szabályzó beépítése mellett üzemeltethető.

Ha a hálózati víznyomás értéke 3 bar alá csökkenhet, a berendezés csak nyomásfokozó szivattyú beépítése mellett üzemeltethető.

A berendezés használata során adódhat olyan helyzet (pl. esetleges meghibásodás esetén), mely csak a berendezés kiszerelésével oldható meg. Bypass szeleppel ellátott kivitelű berendezés alkalmazásával, a leszerelés közben is fennakadás mentesen biztosítható a folyamatos vízellátás.

Milyen méretű vízlágyító berendezést válasszak?

A vízlágyító berendezések méretét elsősorban a várható vízfogyasztás határozza meg. Célszerű olyan méretű berendezést választani, melynek kapacitása lehetővé teszi a heti 1-2 regenerálással való működést. Természetesen ettől mindkét irányban el lehet térni, azonban vegye figyelembe, hogy a túl gyakori regenerálások gazdaságtalan működést, és a berendezés élettartamának csökkenését eredményezik.

Amennyiben nem áll rendelkezésére adat a várható vízfogyasztásról, a gyakorlati tapasztalatok alapján a fogyasztási szokások függvényében 1 főre 100-200 l/nap átlagos vízfogyasztással lehet számolni.

Például egy 2 fős garzon lakás esetén napi 150 l/fő vízfogyasztással számolva 25 nk° keménységű bejövő víz esetén a heti kapacitás igény az alábbiak szerint alakul:

 

vízfogyasztás = 2 fő x 150l / 1000 x 7 nap = 2.1 m3/hét

kapacitás igény = 2.1 m3/hét x (25 nk° - 5 nk°) = 42 m3xnk°/hét

 

A lentebb található műszaki adatok alapján látható, hogy erre az esetre az AquaMATIC 10 berendezés a megfelelő mivel a heti regenerálások száma ebben az esetben 42 m3xnk/hét / 34 m3xnk = 1.2 regenerálás/hét

Hogyan vásárolhatok AquaMATIC vízlágyító berendezést?

A kiválaszott berendezést megrendelheti e-mailben, viszonteladóinknál, illetve üzletünkben.

Mennyi időn belül vehetem át a megrendelt berendezést?

Az esetek többségében gyártóként raktárról szolgáljuk ki. Amennyiben az adott berendezés a megrendelés pillanatában nincs készleten, a következő munkanapon általában átvehető.

Egyéb kérdése van?

Forduljon bizalommal munkatársainkhoz.

AquaMATIC vízlágyító berendezések műszaki adatai

 

Az AquaMATIC tipusú vízlágyító berendezések főbb méretei

 

 

 

AquaMATIC vízlágyító berendezések főbb technikai adatai - 1
Tipus Csatlakozó méretek Egyéb méretek [mm] Tömeg
[kg]
Víz
be
Víz
ki
Csat. Víz csatlakozások
magassága
Elektromos csatl.
min. magassága
AquaMATIC-4 1" 1" d32 850 850 12
AquaMATIC-10 1" 1" d32 950 950 24
AquaMATIC-20 1" 1" d32 1400 1400 48
AquaMATIC-30 1" 1" d32 1400 1400 78

 

 

AquaMATIC vízlágyító berendezések főbb technikai adatai - 2

Típus

AquaMATIC-4

AquaMATIC-10

AquaMATIC-20

AquaMATIC-30

Oszlop mérete ØxH [mm]

178x331

203x432

203x889

254x889

Gyantatöltet [dm3]

4

10

20

30

Teljesítmény min./névleges/max. [m3/h]

0,3/0,6/0,9

0,3/0,8/1,1

0,5/1,3/1,8

0,9/2,1/3,0

Regeneráló sóigény NaCl [kg/reg.]

1

3

5

7

Kabinet (regeneráló edény) űrtartalma [dm3]

25

50

110

110

Kabinet mérete HxSzxM [mm]

540x287,5x335

543,5x410,5x460

440x410,5x910

560x410,5x910

Kapacitás* [m³nk°/reg.]

13

34

67

100

Üzemi víznyomás min/max [bar]

2,5/6,0

2,5/6,0

2,5/6,0

2,5/6,0

Üzemi hőmérséklet min/max [°C]

4/35

4/35

4/35

4/35

Befoglaló méretek HxSzxM [mm]

571x287,5x518

643x410,5x630

643x410,5x1091

643x410,5x1091

Két regenerálás között termelhető lágyvíz mennyisége=Kapacitás*/nyersvíz keménysége [nk°]

 

 

Vízlágyítók társasházak, panziók, szállodák részére

Milyen előnyökkel jár a központi vízlágyító berendezés?

 •  A vízgépészeti rendszer minden eleme védett a vízkövesedéstől (vezetékek, kazánok, csaptelepek, mosó- és mosogató gépek stb.).
 • Kisebb beruházási költség, egységnyi lágyító kapacitás a háztartási vízlágyító berendezések bekerülési költségének 20-25%-ból megvalósítható.
 • Takarékosabb üzemeltetés, jelentős megtakarítás a háztartási vízlágyító berendezések fajlagos vízfogyasztásához képest.
 • Alacsonyabb karbantartási költség a háztartási berendezésekhez képest.
 • A társasházi lakásokban rendelkezésre álló korlátozott hely miatt a központi lágyító telepítése egyszerűbben megoldható.
 • A központi vízlágyító berendezés üzemeltetéséhez szükséges kellékanyagok (szűrőbetétek, sótabletta stb.) kedvezőbb áron és fizetési feltételekkel szerezhetők be.
 • A központi vízlágyító berendezések szakaszos és folyamatos üzemű kivitelben is rendelhetők.

 

KÖZPONTI VÍZLÁGYÍTÓ BERENDEZÉSEK

Az AquaMATIC központi vízlágyító berendezések segítségével megbízhatóan, kedvező áron és üzemeltetési költséggel biztosítható kis és közepes rendszerek, folyamatos lágy víz ellátása. Az AquaMATIC ipari vízlágyító berendezések egy és kétoszlopos kivitelben érhetők el, ennek függvényében a lágyvíz ellátást szakaszosan vagy folyamatosan képesek biztosítani.
 

Letölthető termékadatlap AquaMATIC ipari vízlágyító berendezésekAz AquaMATIC vízlágyító felhasználási területei

 • Szállodák, panziók, wellness központok és egyéb vendéglátóipari egységek, mosodák,
  társasházi lakások ivóvíz rendszerének és berendezéseinek vízkőkiválás elleni védelme
 • Meleg és forró vizes fűtőrendszerek feltöltése és póttápvíz előkészítése
 • Nyitott és zárt hűtőkörök, klímaberendezések és légnedvesítők vízellátása
 • Mosodák, üvegmosók, ipari mosó berendezések tápvíz előkészítése
 • Sör és üdítőital gyártás valamint szeszipar lágyvíz ellátása
 • Technológiai berendezések laboratóriumi és orvostechnikai egységek lágyvízellátása
   

Az AquaMATIC vízlágyító előnyei

 • kis helyigény, kedvező ár/érték arány
 • egyszerű, gyors telepítés
 • automatikus működés, folyamatos lágyvíz ellátás
 • 98%-ot meghaladó vízkihozatal, gazdaságos üzemeltetés, alacsony TCO
 • kétoszlopos kivitelnél folyamatos lágyvíz ellátás
 • épületfelügyeleti és termelés irányítási rendszerekbe integrálható kivitel, opcionálisan rendelhető sószint figyeléssel
 • tartós, ipari minőségű alkatrészek (USA, EU és japán gyártóktól)
 • megbízható működés, hosszú élettartam, hosszú távú folyamatos alkatrész, kellékanyag és szerviz ellátás, üzemeltetési tanácsadás
   

AquaMATIC dual ipari vízlágyító berendezés metszeti ábraAz AquaMATIC vízlágyító működése

Az vízlágyító berendezésben a kemény víz ioncserélő műgyantatölteten áramlik keresztül. A folyamat során, a víz keménységét okozó kalcium és magnézium ionok a gyantatöltetben lévő nátrium ionokra cserélődnek ki.

Az így kezelt víz 90 ºC hőmérsékletig nem okoz vízkőkiválást. Az ioncserélő töltet, a kapacitásának megfelelő mennyiségű víz lágyítása során kimerül. A további használatához szükséges regenerálás automatikusan történik telített NaCl oldat segítségével. Ennek során a gyantatöltet által korábban megkötött kalcium és magnézium ionok kicserélődnek az oldatban található nátrium ionokkal. A keletkezett magas ásványi anyag tartalmú víz a csatornába ürül.

Kialakításuknál fogva az egyoszlopos berendezések a regenerálás során kemény vizet szolgáltatnak, a kétoszlopos berendezések esetében az egyik oszlop regenerálásának idején a másik oszlop biztosítja a folyamatos lágyvíz ellátást.
 

AquaMATIC vízlágyító berendezések

 

Típus

AquaMATIC

150

200

250

300

350

400

450

500

550

600

760

910

1000

1200

Kapacitás [m3x°dH/reg.]

50

84

134

235

336

403

537

672

739

1008

1680

2352

2924

4080

Kapacitás [m3/reg.]*

2.08

3.5

5.6

9.8

14.0

16.8

22.4

28.0

30.8

42.0

70.0

98.0

121.8

170.0

Névl. telj. [m3/h]

1.0

1.3

1.9

3.2

4.0

5.2

6.4

7.6

8.8

11.2

17.6

25.2

34.4

44.8

Max. telj. [m3/h]

1.2

1.8

2.3

4.0

5.0

6.5

8.0

9.5

11.0

14.0

22.0

31.5

43.0

56.0

Só igény [kg /reg.]

4

6

10

17

24

29

39

48

53

72

120

168

206

288

Víz igény [l /reg.]

18

30

48

84

120

144

192

240

264

360

600

840

1032

1440

Gyanta térfogat [l]

15

25

40

70

100

120

160

200

220

300

500

700

860

1200

Oszlop k.met. [m2]

0.024

0.030

0.047

0.080

0.100

0.130

0.160

0.190

0.220

0.280

0.440

0.630

0.860

1.120

Oszlop átmérő [col]

7

8

10

13

14

16

18

20

21

24

30

36

42

48

Oszlop mag. [col]

35

44

54

54

65

65

65

65

60

69

72

72

78

82

Oszlop átm. [mm]

178

203

259

330

370

420

458

515

552

616

768

924

1074

1225

Oszlop mag. [mml]

890

1118

1372

1377

1760

1770

1770

1770

1782

2105

2044

2100

2394

2461

Mélység [mm]

615

615

615

615

615

615

615

650

650

700

800

950

1075

1225

Magasság [mm]

1080

1308

1562

1567

1950

1970

1970

1970

1970

2315

2400

2500

2800

2850

Szélesség [mm]

933

1018

1040

1145

1185

1235

1275

1365

1450

1620

1870

2230

2400

2800

Csatlakozás [col]

1

1.5

2

Üzemi adatok

tápvíz nyomás: 2.5 - 6 bar; tápvíz hőmérséklet: 5 - 35 °C

Elektromos adatok

240 V/AC 50 Hz 5-340W

Mech. védettség

IP 53

Kialakítás

AquaMATIC ipari vízlágyító berendezés befoglaló méretei

 

Típus

AquaMATIC Dual

150

200

250

300

350

400

450

500

550

600

760

910

1000

1200

Kapacitás [m3x°dH/reg.]

50

84

134

235

336

403

537

672

739

1008

1680

2352

2924

4080

Kapacitás [m3/reg.]*

2.08

8.3

5.6

9.8

14.0

16.8

22.4

28.0

30.8

42.0

70.0

98.0

121.8

170.0

Névl. telj. [m3/h]

1.0

1.3

1.9

3.2

4.0

5.2

6.4

7.6

8.8

11.2

17.6

25.2

34.4

44.8

Max. telj. [m3/h]

1.2

1.8

2.3

4.0

5.0

6.5

8.0

9.5

11.0

14.0

22.0

31.5

43.0

56.0

Só igény [kg /reg.]

4

6

10

17

24

29

39

48

53

72

120

168

206

288

Víz igény [l /reg.]

18

30

48

84

120

144

192

240

264

360

600

840

1032

1440

Gyanta térfogat [l]

15

25

40

70

100

120

160

200

220

300

500

700

860

1200

Oszlop k.met. [m2]

0.024

0.030

0.047

0.080

0.100

0.130

0.160

0.190

0.220

0.280

0.440

0.630

0.860

1.120

Oszlop átmérő [col]

7

8

10

13

14

16

18

20

21

24

30

36

42

48

Oszlop mag. [col]

35

44

54

54

65

65

65

65

60

69

72

72

78

82

Oszlop átm. [mm]

178

203

259

330

370

420

458

515

552

616

768

924

1074

1225

Oszlop mag. [mml]

890

1118

1372

1377

1760

1770

1770

1770

1782

2105

2044

2100

2394

2461

Mélység [mm]

615

615

615

615

615

615

615

650

650

700

800

1000

1075

1225

Magasság [mm]

1080

1308

1562

1567

1950

1970

1970

1970

1970

2315

2400

2500

2800

2850

Szélesség [mm]

1150

1215

1315

1455

1535

1635

1715

1860

1930

2070

2370

2690

2980

3280

Csatlakozás [col]

1

1.5

2

Üzemi adatok

tápvíz nyomás: 2.5 - 6 bar; tápvíz hőmérséklet: 5 - 35 °C

Elektromos adatok

240 V/AC 50 Hz 5-340W

Mech. védettség

IP 53

Kialakítás

AquaMATIC dual ipari vízlágyító berendezés befoglaló méretek

* 24 °dH tápvíz keménységgel és 0 °dH kimenő vízkeménységgel számolva


Az árakkal és lehetséges felhasználási módokkal kapcsolatban forduljon bizalommal munkatársainkhoz.

 
Google+