gototopgototop
Ön jelenleg itt van: www.aqua-filt.hu WEBÁRUHÁZ Vegyszerek Algi-Cid algaölő folyadék medencébe (1kg)

Algi-Cid algaölő folyadék medencébe (1kg)
AQUA-FILT Kft.

Algi-Cid algaölő folyadék medencébe (1kg)
Egységár (darab): 3 188 Ft
Szállítás: 1
Súly: 1.0 kg

Széles spektrumú, rendkívül hatékony algaölő szer (folyadék)
 

Leírás:

Hatásos mind a szabadon úszó zöldalga fajok, mind pedig az úgynevezett sötét színű, a medence falára és az aljzatra tapadó algák ellen.
Rendszeres használatával leküzdhetők az uszodák algaproblémái, mint:

- nemkívánatos, zavaros, opálos víz
- kellemetlen szagok,
- eltömődött szűrők,
- megnövekedett fertőtlenítőszer igény.

Az ALGI-CID minden pH-értéken hatásos. Nem zavarja meg a homokszűrők, vagy más típusú, általában alkalmazott szűrők hatékony üzemeltetését sem.
Az általánosan használt kvaterner-ammónium vegyületekkel szemben még nagy koncentrációban adagolva sem okoz habképződést.
Megakadályozza az algák elszaporodását. Biológiailag lebontható. A vízfertőtlenítő eljárás szükséges tartozéka, DEWAN®-50 és a DEWAN®-20 T klórmentes fertőtlenítőszerek kiegészítő vegyszere.

Fontos tudnivaló! A vízkezelő szerek használata során fordítson fokozott figyelmet a pontos és megfelelő módon történő adagolásra, mivel a túlzott mennyiségű, vagy nem megfelelő töménységben, vagy módon adagolt vegyszer a medence és a berendezések anyagának károsodását okozhatja, valamint bizonyos esetekben a medencevíz minőségét is ronthatja!

Alkalmazása:

Kezdeti adag:

ERŐS ALGÁSODÁS ESETÉN:
A maximális hatékonyság érdekében az erősen algaszennyezett medencéket az ALGI-CID alkalmazása előtt ki kell tisztítani. Utána az enyhe algásodásnál leírtakat alkalmazzuk.

ENYHE ALGÁSODÁS ESETÉN:
Éppen csak látható algaszaporodás esetén (a víz zöldes elszíneződése, illetve sötét, vagy zöld színű algacsomók a falakon és a fenéken) 10 m3 vízhez 400 ml ALGI-CID-et kell adagolni. Ezután 24 óra múlva az elpusztult algacsomókat el kell távolítani hagyományos tisztítási módszerekkel – beleértve az algafoltok lekefélését, a fenék vákuumos leszívását és a szűrők visszamosását.

TISZTA MEDENCE ESETÉN:
Frissen takarított és feltöltött medence kezelésére 10 m3 vízhez adjunk első alkalommal 100 ml ALGI-CID-et.

Heti adagolás:

A kezdeti adagolás után, 10 m3-ként, hetente egyszer:
- a fedett uszodákban 40 ml
- a szabadtéri medencékben 60 ml
ALGI-CID szükséges a medencék látható algamentes állapotban tartására.

A szer maximális hatékonyságának kifejtése céljából gondoskodni kell az ALGI-CID-nek a medence vizében történő egyenletes elosztásáról.
Az ALGI-CID kompatibilis az uszodavíz kezelésénél általánosan alkalmazott egyéb vegyszerekkel és hatékony mind savas, mind pedig lúgos közegben.

Fontos tudnivaló!A vegyszereket mindig hűvös, száraz, gyermekek elől elzárt helyen tárolja! Az Ön és családtagjai egészsége érdekében kizárólag érvényes OTH engedéllyel rendelkező vegyszereket használjon!
Az OTH engedéllyel elátott termékeket Országos Tisztiorvosi Hivatal megvizsgálta és használatukat engedélyezte, így Ön biztos lehet benne, hogy az egészségre ártalmatlan terméket vásárol.

OTH engedélyszám: OTH 4147-3-2008


Google+