Főoldal/Úszó és masszázsmedence ápolás/Medence téliesítés/Fagytest medence téliesítéshez beton töltettel fekete 50 cm-es

Fagytest medence téliesítéshez beton töltettel fekete 50 cm-es

1 400 Ft

Miért tőlünk vegye?

 • 22 év tapasztalata garantálja, hogy tőlünk csak jó minőségű terméket vásárol.
 • Szaktanácsadás emailben, telefonon és személyesen is.
 • Érvényes, a hatályos jogszabályoknak megfelelő magyar nyelvű számla, garanciajegy, használati útmutató és a szükséges tanúsítványok, megfelelőségi nyilatkozatok.
 • Garanciális és garanciális időn túli szakszervíz és pótalkatrész ellátás.

Leírás

kiváló minőségű, tartós, beton töltettel és rögzítő klipsszel ellátott fagytest
 

Felhasználási terület(ek):

 • A téliesített medencében télen keletkező jégréteg térfogatváltozásából (fagynyomás) adódó szerkezeti károsodások megelőzésére.

A fagytesteket egymáshoz fűzve kereszt alakban kell a medencében elhelyezni. Ennek következtében a vízfelületen füleltén keletkező jégréteg nem lesz egybefüggő, a fagytestek miatt négy vagy több részre oszlik. A jég térfogat növekedéséből adódó nyomás nem a medence falát terheli, hanem azt a medencében elhelyezett fagytestek veszik fel. A medence falára így nem hatnak feszítő erők, melyek maradandó szerkezeti károsodást okozhatnának.

Beton töltetű fagytest esetén nem kell számolni a homok töltetű fagytesteknél gyakran jelentkező töltetszóródás jelenségével, mely abból adódik, hogy a homoktöltet betöltőnyílásán található záródugó az idő előrehaladtával több esetben deformálódik, meglazul és kiesik. Ilyenkor a homoktöltetű fagytestekből a homok nagy része a medence aljába szóródik. A beszóródott homokot tavasszal ki kell porszívózni, valamint mivel a fagytesten a homok ballaszthatása nem érvényesül az részben vagy egészben felúszik a víz felszínére és a medencetest védelmét már nem látja el a továbbiakban. Különösen problémás ha ez a jelenség télen a letakart medencében jelentkezik, mivel a tulajdonos a következményekkel már általában csak tavasszal szembesül.

Előnyök:

 • kiválló minőségű újrahasznosítható polietilén alapanyag, mely jól ellenáll az időjárási hatásoknak
 • jó minőségű beton ballaszt, mely tartós, szóródásra nem hajlamos és stabilan kiegyensúlyozza a vízben úszó fagytestet
 • beépített rögzító klipsz, melynek segítségével a fagytestek kiegészítő kötél alkalmazása nélkül egymáshoz rögzíthetők
 • nagy tételben történő rendelésnél egyedi árat biztosítunk
 • raktárról szállítjuk (akár másnapra)

Technikai adatok:

 • alapanyag: polietilén (újrahasznosítható)
 • befoglaló méret: 50cm x 23cm x 5 cm
 • súly: 3.5 kg
 • rögzítés: műanyag klipsszel (tartozék) vagy rögzítő kötéllel

Vásárlóink kérdezték:

Kérdés: Hány darab fagytestet vásároljak a medencémbe?

Válasz: A szükséges fagytestek száma a medence méretétől függ. A fagytestek használatának alapvető célja a téli időszakban képződő jég hőtágulása által okozott szerkezeti károk megelőzése. Ennek érdekében (téglalap alakú medencét feltételezve) célszerű a medence hossz és kereszttengelyének vonalában annak teljes hosszában fagytesteket elhelyezni. Amennyiben a medence mérete bármely irányban meghaladja a 8 m-t, azt javasoljuk, úgy ossza fel a keletkező jégfelületet, hogy az egyes szekciók mérete egyik irányba se haladja meg a 4 m-t. A fentiek alapján néhány példa a szükséges fagytest mennyiségre:

 • 6×3 m befoglaló méretű téglalap alakú medence: 6 x 2 + 3 x 2 = 18 db fagytest
 • 8×4 m befoglaló méretű téglalap alakú medence: 8 x 2 + 4 x 2 = 24 db fagytest
 • 10×5 m befoglaló méretű téglalap alakú medence: 10 x 2 + 5 x 2 + 5 x 2 = 40 db fagytest
 • ∅3,5-3,6 m befoglaló méretű kör alakú medence: 3,5 x 2 + 3,5 x 2 = 14 db fagytest
 • ∅4,5-4,6 m befoglaló méretű kör alakú medence: 4,5 x 2 + 4,5 x 2 = 18 db fagytest
 • ∅5 m befoglaló méretű kör alakú medence: 5 x 2 + 5 x 2 = 20 db fagytest

Mit kell tudni a medence téliesítéséről?

Mi a téliesítés?

Kültéri telepített (nem gumi) medencék felkészítése a télre. Ezt téliesítő folyadékkal, fertőtlenítőszerrel, fagytestek alkalmazásával, a medence takarásával és a gépészeti elemek víz mentesítésével tudjuk megoldani.

Miért van szükség a medence téliesítésére?

A téliesítés célja a medencetest és a vízgépészeti elemek megóvása a fagy károktól. Szakszerű téliesítés hiányában a fagypont alatti hőmérséklet a medence szerkezeti elemeiben repedéseket, a fólia megkeményedését, a hidegburkolatok károsodását okozhatja. Károsodhatnak ezen felül a vízgépészeti elemek (csövek, idomok, homokszűrő, szivattyú, csapok, egyéb szerelvények). A homokszűrő töltetében és a pangó csőszakaszokban elszaporodhatnak kórokozók.

A fenti károk megelőzése céljából, illetve azért, hogy a tavaszi beüzemelés során ne kelljen a sok időt időt takarítással töltenünk, célszerű a medencét vízzel feltöltve teleltetni.
A téliesített, letakart medencében fontos megakadályozni az algaképződést és a biológiai lerakódások kialakulását, valamint a vízkőkiválást és biztosítani a fémfelületek foszfátos védelmét, a korrózió megakadályozásának érdekében. Ezt téliesítőszer használatával biztosíthatjuk.

Mikor téliesítsünk?

A téliesítést akkor lehet elvégezni amikor a medence vizének hőmérséklete tartósan 15°C alá süllyed.
Amennyiben már nem fürdünk a medencében, de még nincs elég hideg a téliesítéshez, kezeljük a vizet megszokott módon (hűvösebb időben, terhelés nélkül jelentősen csökken a vegyszerszükséglet).

Hogyan téliesítsünk?

A TÉLIESÍTÉSI FOLYAMAT LÉPÉSEI

a medence téliesítés főbb lépései
 1. Távolítsa el a létrát és az egyéb kiegészítőket!
 2. Ellenőrizze a medence vizének keménységét és a víz pH értékét!
  Amennyiben a víz pH értéke a 7,2-7,4 közti tartományon kívülre esik, gondoskodjon a megfelelő pH érték beállításáról. A medencevíz víz pH értékét 7,2-7,4 közé kell beállítani.
 3. Ellenőrizze a víz tisztaságát!
  Csak tiszta, megfelelő fertőtlenítőszer tartalmú  (klór esetében 0,6-1 mg/l szabad aktív klór koncentráció), biológiailag jó állapotban lévő vízzel szabad a medencét téliesíteni. Amennyiben fertőtlenítőszer tartalma, és a víz általános higéniai állapota megfelelő, a téliesítőszer a címkén lévő adagolási útmutató szerint beadagolható.
 4. Szükség esetén végezzen fertőtlenítő klór sokkolást!
  Ha a vízben nincs elegendő fertőtlenítőszer (pl már napok óta nem adagoltak bele), a téliesítőszer beadagolása előtt a medence vizét sokkolni (vagy állapottól függően cserélni) kell.
 5. Amennyiben szükséges porszívózza ki a medencét!
 6. Adagolja be a téliesítő folyadékot a címkén lévő útmutatónak megfelelően és gondoskodjon annak megfelelő elkeveréséről!
 7. Fertőtlenítse a homokszűrőt!
 8. Csökkkentse a vízszintet: süllyesztett víztükrű medencék esetében engedje a vízszintet a szkimmer alá (de a lámpák felső részétől legalább 20 cm-el magasabbra), feszített víztükörnél a bukóél alá kb.10 cm-rel. (Feszített víztükrű medencéknél a kiegyenlítő-tartályt is le kell üríteni és ki kell tisztítani).
 9. A befúvókat téliesítődugó, a szkimmert téliesítő palack segítségével dugózza le (víz ne szivároghasson a csövekbe), és víztelenítse a szerelvényeket (a csövekből a vizet teljesen engedje le a gépházban a csövek oldható kötéseinek meglazításával. A gépházból az oda esetleg befolyt vizet távolítsa el.
 10. Annak érdekében, hogy a keletkező jég a medence burkolatát és a medence testet ne károsíthassa helyezzen fagytesteket a medencébe.
 11. A homokszűrő tartályából a vizet teljesen engedje le.
 12. Gondoskodjon a szivattyú védelméről!
  Szerelje le a szivattyút és az elektromos fűtőberendezést! Ezeket a berendezéseket célszerű száraz meleg helyen tárolni.
 13. Gondoskodjon a vegyszeradagoló berendezés védelméről!
  A vegyszeradagoló berendezés csőrendszeréből ürítse ki a vizet, amennyiben leszerelhető, ugyancsak tárolja száraz meleg helyen. A szondákat (elektródákat) tároló folyadékban konzerválja!
 14. Gondoskodjon az ellenáramoltató berendezés védelméről!
  Az ellenáramoltató berendezés szivattyúját és előlapját is le kell szerelni, meleg száraz helyen kell tárolni. Amennyiben ellenáramoltatóval rendelkezik célszerű a vízszintjét a beépítőtest alja alá visszaengedni.
 15. Takarja le a medencét!
  Gondoskodjon a medence letakarásáról megfelelő minőségű téli takarófóliával, melyet vízzsákkal célszerű rögzíteni.

Így is ismerheti:

jégnyomás csökkentő, betonos fagytest, jégmentesítő párna, ice pressure pad, icebreaker

Nincs elérhető dokumentum.

Érdekelhetnek még…

Cimkék

tartályműanyagtartályNivelcoAquaMATICfolyadék szintszabályzásvegyszeradagolóadagolószivattyúesővízgyűjtőGrundfosEcoTANKtárolótartálypuffertartályRO vízlágyvízbeltéri tartályipari vízkezelésipari vízlágyításvízkőlágy vízvízlágyításvízlágyítóesővíztartályPanzióknakSzállodáknakmérőtávadóTársasházaknakMosodáknakszintérzékelésszimplafalú műanyag tartályThinTANKvízfertőtlenítésduplafalú műanyag tartálytalajvízálló tartályEasyTANKmágnesszelepparker mágnesszelepmágnesszelep vízreipari mágnesszelepzodiacreagenskiemelt termékeinkvízalalatti porszívórobot porszívómedenceporszívóhartfotométerfertőtlenítőszervízfertőtlenítőDDC szivattyúFordított ozmózis berendezésROWater-I.D.PrimeLabtablettaszintvezérlésszennyvíz gyűjtő tartályérzékelőkszenzoroknyomásszabályzásnyomástávadónyomásmérésszintmérésDDE szivattyúvegyszeradagolásfolyékony vízfertőtlenítőph csökkentésEtatronpárásításcsarnokfa alapanyagú termékekmagasnyomású rendszerszintkapcsolópolietilén csőAquaPRESSkonduktív szintkapcsolásCYCLON X PROultrahangos távolságmérésklór mentes vízfertőtlenítőpvc tömlőkapacitív szinttávadólakosságnakslagszennyvíz tartályfelfújható medencékhezkis medencékhezflexibilis tömlővízkezelésérintésmentes mérésEONE szivattyúpH mérésműanyag kármentőkármentő tálcakármentő edényPe egyenes tömlőkúpos tartálypvc nyomócsőragasztható nyomócsóragasztható pvc csőnyomáskapcsolópH csökkentőalgaölőLovibondivóvíz fertőtlenítőTORNAX PRODDA szivattyúszintkapcsolástöltés vezérlésanalitikai távadóteljes sótalanító berendezésanionkationgyantaioncserevízlágyítósósótalanításBWT Clarosalultrahangos érzékelőClaramatBWT Perlavízlágyító sóregeneráló sósógranulátumkonduktív szondafejtablettasóBWT sóDEWANsótablettaVORTEX PRODanfossnyomásvezérlésnyomásfigyelésnyomás távadóAnnovi Reverberipraherérintésmentes érzékeléselzárószerelvényPoolLabgolyóscsapszerelvényeklerakódásgátló szerRO membrán védelemmembrán kezelő szerioncserélő gyantaivóvíz fertőtlenítéspH növeléstúlnyomás védelemjavítókészletszondaszárfolyadékszint mérőmérő távadószintérzékelőechoTREKultrahangos szinttávadóPVC egyenes tömlőházi vízműfolyamatvezérlésHőszivattyúvezetőképesség távadóklór mérésdigitális vízelemzővízelemzőpH mérőDEWASILSzivattyúpoli csőHollanderOldható kötéskapacitív szintkapcsolóuszodáknakhűtéswellness központoknakhőmérséklet szabályzásklórmikrohullámú távadóJP szivattyúreagenstablettakationcserélő gyantaresinex gyantavízlágyító gyantavízóraklór-dioxidfoszfátPKX szivattyúkombinált klórtablettaFIPultrahangos távadószintszabályzásMODBUS kommunikációvezérléstechnikaszabályozástechnikamulticontMultiDirectMD600PID-szabályzókézi mérésadagoló szivattyúZ200digitális hőmérőLovibond SpectroDirectLovibond MultiDirectLovibond MD610Lovibond MD600hőmérőkonduktív szintkapcsolókszilikátuszodai hőmérőhőmérséklet méréssóoldó tartály szerelvényekkelsóoldó tartályPT1001000 liter750 liter500 liter400 literOxiperm OCDlegionella fertőzés csökkentéseUniverzális szabályzó100 literiparibillenőúszós szintkapcsolófolyadék szintvezérléskompakt vezérlőszivattyú vezérlő200 literph távadóPtfe egyenes tömlőeasytreklakkragasztónagy viszkozitású folyadékokEasyPOOLműanyag gépházuszodatechnikaöntözéstechnikamedencefűtéskúpos aljú tartályWattdriveVillanymotorkomplett lámpaPAR56égőizzóLED lámpavízszintRGBmasszás medencékhezegészségügyi intézményeknekIpari felhasználóknaklebegőpor csökkentésepárásítófejAquaJET PRObakteriális fertőzés csökkentéseprogramozó egységtavak gépészeti rendszerefürdőknekérzékelőszivattyú gépházvezérlésaktívszenes szűrőbetétszűrőbetétaktívszén granulátumaktívszénlúgosító szerkazánvíz kezelő szernátrium-hypoklorithypostabilizált hypoGAC BIG szűrőbetétLovibond MD100szivattyúaknagépházvízóraaknaDryTANKműanyag tartálytesztkészletHypersperse MDC220szenzor300 literM lúgosságRGB LED lámpa izzó égő PAR56reagens porRC4401szinttávadóhőcserélőRC4400festékAquaCOOLtávadóérintésmenteshidrodinamikus vízkezeléstartályszintkazánvízvízelemzésultrahangSpectroDirectMD610ammóniaszabályzásMitsubishi gyantaösszkeménységWater IDRV5300RT3200PC MultiDirectkapacitív közelítőkapcsolókapacitív érzékelőfestékdiszpergálásvégállás kapcsolóvízanalízisvízkémiaAquaCLEANvízvizsgálatlaborműszernitrátivóvízkészletösszes keménységPM620MD100anioncserélő gyantapHösszes klórDPD3vasp-lúgosságPedrollohomogenizálásB3-V szivattyúPM630tömlőkézfertőtlenítőszövetszál erősítésű tömlőmangánbetonos fagytestjégnyomás csökkentőmedence fagytestfagytestalkoholos kézfertőtlenítővegyszerzodiac alpha nyár végi akciós áron raktárrólszennyvízkezelő vegyszerek adagolásaszennyvíz szagtalanításkültéri vegyszeradagoló állomáspréslég tömlőhűtés- fűtéstechnikaIntex merdencékhezFlow switchHART modemIBGprogramozóAquaEXTRACTlebegőanyag tartalom csökkentésszűrőberendezésDiaFILTERextrakcióSiemensLED lámpa izzó égő PAR56csatlakozóredox mérésvízméréspvc csőragasztószűrőbetét 20"szűrőbetét 9 3/4"eldobható gyantakevertágyas gyantaoxigén megkötő szerdiszpergáló szervas(III)vas(II)Lovibond PM630Lovibond PM620alkaliniti Mpvc ragasztóreagens tablettaORP mérőtápellátáskörnyezetbarátmérőcsíktesztcsíkklór mérőérintésmentes érzékelőhomogén diszperzió előállításlignocellulóz anyagok feltárásaautomata üzemelésszivattyú vezérlésredox mérőméréstechnikaműanyag csőragasztóvízkőoldómedencevízzsáktéliesítéstápegységpH szabályzáspH növelőönfelszívó vízszivattyúuszodai vízforgató szivattyúszűrő-forgató szivattyúuszodai keringető szivattyúMedence szivattyúpvc gyorsragasztóVízforgató szivattyúRT2100RV5600RV5500RV5400RV4400RC4300víz pHpH értékphenol redszabad aktív klórDPD1RV5480IQjégmentesítő párna