A Grundfos csoport

Évi 10 millió db szivattyú előállításával a Grundfos egyike a legnagyobb szivattyúgyártóknak. A keringetőszivattyúk tekintetében – közel 50 %­os részesedéssel – jelenleg abszolút piacvezető. A vállalatcsoport ezen kívül villanymo­torokat is gyárt nemcsak szivattyúk, hanem más termékek számára is. Mindemellett a Grundfos világszínvonalú elektronikai eszközök fejlesztését és forgalmazását is végzi szivattyúk, ill. egyéb rendszerek vezérléséhez. A céget a néhai Poul Due Jensen alapította 1945­-ben, a dániai Bjerringbro városában. A vállalat először „Bjerringbro Pressestoberi og Maskinfabrik” (Bjerringbro Présöntöde és Gépgyár) néven mûködött, és csak később kapta meg mai elnevezését. Mára a Grundfos csoport kereskedelmi és gyártó leányvállalatai révén a világ minden részén képviselteti magát. A Grundfos 87 %­-ban a Poul Due Jensen Alapítvány tulajdonában van, míg 11 %­-ot az alapító családja birtokol, a részvények 2 %­-a felett pedig cég dolgozói rendelkeznek. A Poul Due Jensen Alapítvány 1975­ben jött létre azzal a céllal, hogy az alapító akaratának megfelelően biztosítsa a cég hosszútávú fejlődését és függetlenségét. A szervezet tőkéje és a realizált haszon kizárólag az alapítvány cél­jaira vehető igénybe, vagyis a mindenkori profit visszaforgatva a Grundfos vállalatokba kerül befektetésre. Ez teszi lehetővé többek között a kutatás­fejlesztés, az oktatás/továbbképzés és a környezetvédelem terén megvalósult jelentős beruházásokat.

Fejlődés és fejlesztés, energia­hatékonyság, környezetvédelem – a fenntarthatóság érdekében A Grundfos a gyártás, a kereskedelem és a termékfejlesztés során is szem előtt tartja az energiahatékonyságot és a környezetvédelmet.

Gyártás

A Grundfos 2000­-ben telepítette Tatabányára első szivattyúmotor gyárát. A 2001­-es bővítést követően az ipari szivattyúkhoz alkalmazott nagyobb méretű elektromotorok mellett megkezdődött az ipari, ­épületgépészeti in­line és a szennyvíz­ őrlőszivattyúk gyártása. Később elindult a búvárszi­vattyú­motorok és az 1 – 11 kW teljesítményű szennyvízszivattyúk előállítása is.
2007-­ben a gyárhálózat újabb magyarországi tagja kezdte meg működését Székesfehérváron. A zöldmezős beru­házással létrejött szivattyúgyár 400 dolgozót foglalkoztat. Az összesen 65 ezer m2­-en elterülő két tatabányai és egy székesfehérvári üzemcsarnokban ma már 1850 dolgozó 100 milliárd Ft értékben gyárt szivattyúkat ill. szivattyúmotorokat. 2010-­ben mintegy 540.000 db szivattyú és 640.000 db motor került ki a legkorszerűbb gyártósorokkal felszerelt magyarországi üzemekből. E dinamikus termelésbővülés eredményeképpen a Grundfos:

 • Magyarországon a legnagyobb szivattyúgyártó kapacitással rendelkezik
 • 1850 ember számára biztosít munkát, magas színvonalú munkakörülmények között
 • jelentős arányban (5 %) foglalkoztat megváltozott munkaképességű dolgozókat
 • világszínvonalú gyártást folytat

A termékek kiemelkedő minőségét a jelentős kutatás­-fejlesztési forrás és a kiváló szakemberekkel dolgozó inno­vációs központ biztosítja. A Grundfos termékpalettája a legátfogóbb az összes gyártó között: a fűtési keringető szivattyúktól a vízellátásban és a szennyvízelvezetésben használt szivattyúkon keresztül az ipari folyamatoknál nélkülözhetetlen higiénikus szi­vattyúkig széles skálán kínálja berendezéseit. A gépek teljesítménytartománya meglehetősen tág: 6 W-­tól 700 kW­-ig terjed

Szivattyúk

A lakosság és a háztartások számára készült termékek

 • Fűtési keringető szivattyúk
 • használati melegvíz­keringető szivattyúk
 • szolár szivattyúk
 • Házi vízellátás termékei
 • Házi szennyvízelvezetés termékei
 • Nyomásfokozó berendezések

A középületek és közintézmények számára készült termékek

 • Fűtési keringető szivattyúk
 • Hűtési rendszerek szivattyúi
 • Tűzivíz rendszerek szivattyúi
 • Vízellátás és nyomásfokozás berendezései
 • A közművek és az ipar számára készült termékek
 • Vízellátási búvárszivattyúk
 • Nyomásfokozó szivattyúk
 • Szennyvíz szivattyúk
 • Ipari folyamatok szivattyúi
 • Vegyszeradagoló szivattyúk
 • Komplett fertőtlenítő rendszerek
 • Környezetvédelmi szivattyúk
 • Speciális kialakítású szivattyúk
 • Élelmiszeripari folyamatok szivattyúi

Magyarországon gyártott típusok

 • Normál és frekvenciaváltóval egybeépített villanymotorok MG/MGE
 • Búvárszivattyú­motorok MS
 • In­line szivattyúk 4–4000 m3/h TP,TPE
 • Vízszintes tengelyű, alapkeretre szerelt norm­ és blokk szivattyúk 10­1600 m3/h NK/NB
 • Szennyvízszivattyúk SEG, SEV, SE1
 • AP, KP szivattyúk
 • CR, CM többfokozatú centrifugálszivattyúk
 • HS osztott csigaházas szivattyúk
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Vásárlói információk.
I Accept

A Grundfos működése

A Grundfos világszerte az EFQM (Europian Foundation of Quality Management) kezdeményezésére, 40 európai nagyvállalat által kidolgozott Business Excellence vállalatirányítási modell alapján működik. A Business Excellence modell egyfajta gondolkodásmód, szemlélet, amely a vállalati folyamatok működésének alapját képezi. Fontos pillére a Tervezés­ – Megvalósítás­ – Ellenőrzés­ – Beavatkozás ciklus, melynek során a bevezetés­re kerülő intézkedések vagy termékek nyomonkövetését és felülvizsgálatát a tapasztalatok birtokában megtett beavatkozás követ, aminek tanulságai újabb tervezéshez, ill. egy új ciklus elindulásához vezetnek. Ez a körforgás biztosítja a változó körülményekhez való rugalmas alkalmazkodást és a hatékony működést.A modell definiálja a cég eredményességét meghatározó tényezőket is. A termékek, a kínált szolgáltatások és a dolgozók mellett jelentős szerepet kap a vezetés, a stratégia és a partnerkapcsolatok is. A vállalat sikerét a vevői, alkalmazotti és társadalmi elégedettség, valamint az üzleti eredmények együtt jelentik.A modellt a Grundfos Hungária Kft. 2002­ben vezette be, azóta hét sikeres audit történt, a legutóbbi 454 pon­tos eredménnyel. A piaci szegmensek szerinti szervezeti működés, valamint az irányítási rendszerben alkalmazott Business Excellence Model eredményesen támogatja a hazai forgalom dinamikus fejlődését, a sokszínű vevői igények megértését és magas szintű kiszolgálását.

Tevékenységében a következő alapelveket követi:

 • tudományosan megalapozott ismeretekre épít
 • fejlesztési programjait a nagy fenntarthatósági programok részének tekinti
 • arra fókuszál, ahol a legtöbbet tehet
 • világszereplőként pozicionálja magát a fenntarthatóság tekintetében

A Grundfos vállalásai:

 • CO2­kibocsátása a jövőben nem haladja meg a 2008. évi értéket
 • jelentős mértékben invesztál az új – a fenntarthatóságot támogató – termékek fejlesztésébe
 • szervezeti működését a fenntarthatóság szempontja szerint fejleszti
 • eredményeit nyilvánosan kommunikálja, és teljes átláthatóságot biztosít

Társadalmi felelősségvállalás

A társaság a Grundfos cégcsoport magatartását követve „jó európai és hazai polgárként” nagy szerepet vállal a jövő nemzedék szakmai képzésében és a társadalom elesettjeinek támogatásában.

Ez a küldetés a cég régi hagyományain alapul, és a változó igényekhez igazodva folyamatosan megújul.

2019-12-13T15:22:40+01:00

Cimkék

tartályműanyagtartályNivelcoAquaMATICfolyadék szintszabályzásvegyszeradagolóesővízgyűjtőadagolószivattyúGrundfosEcoTANKtárolótartálypuffertartályRO vízlágyvízbeltéri tartályipari vízkezelésipari vízlágyításvízkőlágy vízvízlágyításvízlágyítóesővíztartályPanzióknakSzállodáknakmérőtávadóTársasházaknakMosodáknakszintérzékelésszimplafalú műanyag tartályThinTANKvízfertőtlenítésduplafalú műanyag tartálytalajvízálló tartályEasyTANKmágnesszelepparker mágnesszelepmágnesszelep vízreipari mágnesszelepreagenszodiackiemelt termékeinkhartvízalalatti porszívórobot porszívómedenceporszívófotométerfertőtlenítőszervízfertőtlenítőWater-I.D.DDC szivattyúPrimeLabtablettaFordított ozmózis berendezésROszintvezérlésszennyvíz gyűjtő tartályérzékelőkszenzoroknyomásszabályzásnyomástávadónyomásmérésszintmérésDDE szivattyúvegyszeradagolásfolyékony vízfertőtlenítőph csökkentésEtatronpárásításcsarnokfa alapanyagú termékekmagasnyomású rendszerszintkapcsolópolietilén csőAquaPRESSkonduktív szintkapcsolásCYCLON X PROultrahangos távolságmérésklór mentes vízfertőtlenítőpvc tömlőkapacitív szinttávadólakosságnakslagszennyvíz tartályfelfújható medencékhezkis medencékhezflexibilis tömlőérintésmentes mérésvízkezelésEONE szivattyúpH mérésműanyag kármentőkármentő tálcakármentő edényPe egyenes tömlőnyomáskapcsolópvc nyomócsőragasztható nyomócsóragasztható pvc csőkúpos tartályalgaölőLovibondivóvíz fertőtlenítőpH csökkentőBWT Clarosalioncseregyantakationanionsótalanításteljes sótalanító berendezésanalitikai távadótöltés vezérlésszintkapcsolásvízlágyítósóBWT Perlaultrahangos érzékelőTORNAX PROClaramatvízlágyító sóregeneráló sósógranulátumkonduktív szondafejtablettasóBWT sóDEWANsótablettaDanfossnyomásvezérlésnyomásfigyelésnyomás távadóAnnovi Reverberipraherérintésmentes érzékeléselzárógolyóscsapPoolLabjavítókészletszerelvénytúlnyomás védelemVORTEX PROlerakódásgátló szerRO membrán védelemmembrán kezelő szerioncserélő gyantaivóvíz fertőtlenítéspH növelésDDA szivattyúszerelvényekszondaszárechoTREKfolyadékszint mérőultrahangos szinttávadóházi vízműfolyamatvezérlésszintérzékelőSzivattyúPVC egyenes tömlővezetőképesség távadóHőszivattyúDEWASILpH mérőmérő távadódigitális vízelemzővízelemzőklór méréswellness központoknakmikrohullámú távadókapacitív szintkapcsolóOldható kötésHollanderpoli csőhűtésklórreagenstablettauszodáknakPKX szivattyúJP szivattyúvízórakationcserélő gyantaresinex gyantahőmérséklet szabályzáskombinált klórtablettaklór-dioxidfoszfátvízlágyító gyantaMODBUS kommunikációvezérléstechnikaszabályozástechnikamulticontMultiDirectMD600PID-szabályzószilikátkézi mérésadagoló szivattyúuszodai hőmérőLovibond SpectroDirectLovibond MultiDirectLovibond MD610Lovibond MD600hőmérőszintszabályzásZ200digitális hőmérőultrahangos távadókonduktív szintkapcsolókhőmérséklet mérésPT100sóoldó tartály szerelvényekkelsóoldó tartályFIP750 liter500 liter400 literOxiperm OCDlegionella fertőzés csökkentéseUniverzális szabályzó100 literiparibillenőúszós szintkapcsolófolyadék szintvezérlésszivattyú vezérlő1000 liter200 literph távadóPtfe egyenes tömlőeasytreklakkragasztónagy viszkozitású folyadékokkompakt vezérlőEasyPOOLtavak gépészeti rendszereuszodatechnikamedencefűtéskúpos aljú tartálykomplett lámpaPAR56égőizzóLED lámpaRGBfürdőknekműanyag gépházmasszás medencékhezIpari felhasználóknaklebegőpor csökkentésepárásítófejAquaJET PRObakteriális fertőzés csökkentéseprogramozó egységszivattyú gépházvízszintegészségügyi intézményeknekérzékelőöntözéstechnikavezérlésszűrőbetétaktívszén granulátumaktívszénlúgosító szerkazánvíz kezelő szernátrium-hypoklorithypostabilizált hypoLovibond MD100aktívszenes szűrőbetétM lúgossággépházvízóraaknaDryTANKműanyag tartálytesztkészletHypersperse MDC220szenzor300 literszivattyúaknaGAC BIG szűrőbetétreagens porultrahangRGB LED lámpa izzó égő PAR56szinttávadófestékAquaCOOLtávadóérintésmenteshidrodinamikus vízkezeléstartályszintvízelemzéskazánvízMD610ammóniaszabályzásMitsubishi gyantaösszkeménységWater IDRC4401RC4400SpectroDirecthőcserélőPM630kapacitív közelítőkapcsolókészletnitrátPC MultiDirectméréstechnikavégállás kapcsolóvízanalízisivóvízPM620vízkémiakapacitív érzékelőMD100PedrollopHösszes klórDPD3összes keménységvasp-lúgosságB3-V szivattyúmangáncsatlakozóvízvizsgálatanioncserélő gyantalaborműszerWattdrivefestékdiszpergálásvízméréskézfertőtlenítővegyszerszennyvízkezelő vegyszerek adagolásaszennyvíz szagtalanításkültéri vegyszeradagoló állomásVillanymotorhűtés- fűtéstechnikaLED lámpa izzó égő PAR56Intex merdencékhezFlow switchAquaCLEANHART modemprogramozóAquaEXTRACTlebegőanyag tartalom csökkentésszűrőberendezésDiaFILTERextrakcióSiemensszövetszál erősítésű tömlőpréslég tömlőtömlőhomogenizálásIBGmedenceredox méréstéliesítésszűrőbetét 20"szűrőbetét 9 3/4"eldobható gyantakevertágyas gyantaoxigén megkötő szerdiszpergáló szervas(III)vas(II)Lovibond PM630Lovibond PM620alkaliniti Mpvc csőragasztóreagens tablettaORP mérőtápellátáskörnyezetbarátmérőcsíktesztcsíkklór mérőérintésmentes érzékelőhomogén diszperzió előállításlignocellulóz anyagok feltárásaautomata üzemelésszivattyú vezérlésredox mérővízzsákpvc ragasztópvc gyorsragasztótápegységpH szabályzáspH növelőönfelszívó vízszivattyúuszodai vízforgató szivattyúszűrő-forgató szivattyúuszodai keringető szivattyúRV5300Medence szivattyúVízforgató szivattyúRV5480IQműanyag csőragasztóRT3200RV5600RV5500RV5400RV4400RC4300víz pHpH értékphenol redszabad aktív klórDPD1vízkőoldóRT2100alkoholos kézfertőtlenítő